Alle berichten

Ruben

We komen net terug van de sauna. Even een dagje geen spuiten sondevoeding geven, medicijnen geven, wondverzorging enz, enz.  Maar een heerlijk dagje ontspannen. Dit kan doordat wij gebruik maken van Kids2care.

Onze zoon, Ruben, heeft een nierziekte en heeft veel verzorging nodig. Dit doen wij als mama’s elke dag met veel liefde maar soms heb je even een dagje samen nodig.
Maar ook als we een etentje hebben of een verjaardag in de avond waar we beide naar toe willen dan zetten we verpleegkundigen van Kids2care in.

De wereld draait gewoon door en wij willen meedraaien en dus naar het werk kunnen. Ook dit is mogelijk doordat we 2 dagen per week verpleegkundigen van Kids2care inhuren. Zonder hun zou dit gewoon niet mogelijk zijn.
Ruben heeft 2 maanden in het VU gelegen, toen we daar nog lagen hadden we al contact met Kids2care. Vanaf dag 1 hebben zij alles voor ons geregeld. Het stellen van de indicatie, hulp bij aanvragen van het PGB, alle toebehoren om sondevoeding te kunnen geven en veel tip en trics.

Je komt namelijk in een hele nieuwe wereld terecht waarin wij totaal niet wisten welke kant we op moesten en konden. We wisten dat we Kids2care altijd konden bellen voor calamiteiten en dan stonden ze ook in no-time op de stoep. Maar ook met andere vragen kan je daar terecht en dat is precies wat je dan nodig hebt.
Ruben kreeg 2,5 jaar lang, elke dag een prik. Doordat er in vaste teams werd gewerkt kwamen steeds dezelfde verpleegkundigen. Dit is ontzettend belangrijk voor een kind om dezelfde gezichten te zien. En ook voor de mama’s.
Het is toch een inbreuk op je privacy maar al heel snel hoorde alle verpleegkundigen er gewoon bij. Ze komen binnen via de achterdeur en wisten ze alle medische benodigdheden in huis te vinden. Wij hoefde dat niet zelf te pakken of op te ruimen!

Ook voor de 2 dagen, dat de verpleegkundigen voor Ruben thuis zorgen, is een vast team en dus altijd dezelfde gezichten. Met allemaal heeft hij, en uiteraard andersom, een band opgebouwd. Hij is gek van hen en andersom. Dit maakt het voor ons makkelijk om hem achter te laten en naar ons werk te gaan of te genieten van ons dagje of avondje uit.

Wat een hele fijne bijkomstigheid is dat ze ook zorgen voor zijn grote zus, Noreh, als die thuis is. Deze hoeven wij niet ergens anders onder te brengen wat een hoop geregel scheelt! Vroeger ging Noreh vaak uit logeren als wij een dagje of avondje uit gingen en de verpleegkundige bij ons in huis was. Nu wil ze dat niet meer, ze wil thuis blijven. Want ook Noreh en de verpleegkundigen hebben een band opgebouwd. Noreh vindt het leuk en gezellig om bij de verpleegkundige, en zoals het hoort, bij haar broertje thuis te zijn!