Onze aanpak

Onze gespecialiseerde (kinder)verpleegkundigen zijn 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar om zorg op maat te leveren. Zo kan uw kind langer thuis blijven, sneller naar huis na een ziekenhuisopname, vaker thuis zijn en kunt u weer even alleen ouders zijn. Onze hulp is erop gericht ervoor te zorgen dat uw kind zich fijn en veilig voelt en dat het hele gezin weer momenten van ontspanning vindt.

Gespecialiseerde zorg

Kids2care Kinderthuiszorg is een particuliere organisatie voor gespecialiseerde thuiszorg aan kinderen met een ‘extraatje’. Wij helpen gezinnen bij de verpleging, verzorging en verpleegkundige begeleiding van een acuut of chronisch ziek kind. Onze gespecialiseerde (kinder)verpleegkundigen zijn 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar om zorg op maat te leveren. Zo kan uw kind langer thuis blijven, sneller naar huis na een ziekenhuisopname, vaker thuis zijn en kunt u weer even alleen ouders zijn. Onze hulp is erop gericht ervoor te zorgen dat uw kind zich fijn en veilig voelt en dat het hele gezin weer momenten van ontspanning vindt.

Voor wie is Kids2care Kinderthuiszorg?

Kids2care Kinderthuiszorg levert in Noord-Holland medische Kindzorg, begeleiding en ondersteuning in de thuissituatie of bijvoorbeeld op (peuter-)school en kinderdagverblijf/ BSO. Kids2care streeft er naar om in overleg met de ouders een zo optimaal mogelijke thuissituatie te creëren.

Onze werkwijze

Kids2care vindt het belangrijk dat u als ouder(s) de regie heeft over uw kind(eren) en gezin, waarbij we u natuurlijk kunnen en willen ondersteunen waar nodig. Volgens het principe van ‘rust, reinheid en regelmaat’ maken onze (kinder)verpleegkundige zorgcoördinatoren een Zorgleefplan en planning die past bij de zorgvraag van uw kind.

Kwaliteitszorg

  • alle Kids2care Kinderthuiszorg vestigingen zijn in het bezit van een geldig HKZ-certificaat;
  • al onze (kinder)verpleegkundigen zijn BIG-geregistreerd;
  • wij werken uitsluitend met Kindzorg getrainde verpleegkundigen;
  • ons Kindzorgteam wordt aangestuurd door ervaren Kinderverpleegkundige en Familie Intergrated Care/ ACP (Advavance Care Planning) opgeleide Kindzorg
    verpleegkundige;
  • Kids2care heeft een CTB geschoold team en eigen gedelegeerd CTB-toetsers;
  • onze (kinder)verpleegkundigen worden intern en extern bijgeschoold om zo steeds over de nieuwste kennis en technieken te beschikken in voorbehouden handelingen;
  • Palliatieve Kindzorg trainingen;
  • jaarlijkse trainingen kinder-EHBO, AED en PBLS.

Vergoeding

De bekostiging van Verpleegkundige Kindzorg valt grotendeels onder de Zorgverzekeringswet (ZVW) middels ZIN (zorg in natura) en voor kinderen met verpleegkundige zorgvraag en een verstandelijke beperking/ blijvende zorgvraag die vallen onder de WLZ (Wet Langdurige Zorg) middels inzet van PGB (persoon gebonden budget).

Verpleegkundig Kinderopvang, voor dag- en logeeropvang

Wij bieden deze kleinschalige zorg, op maat, speciaal voor kinderen met een medisch ‘extraatje’ van 0 tot en met 18  jaar.

In samenwerking met de Ronald McDonald Hoeve, waar Kids2care gebruik maakt van de locatie in Beetsterzwaag in Friesland; kunnen wij logeeropvang voor kinderen met (kinder)verpleegkundige zorg voor kinderen en gezinnen met een kind met verpleekundige zorgvraag.

Kinderen kunnen hier in een rustige en veilige omgeving genieten, onder begeleiding van gespecialiseerde (kinder)verpleegkundigen van Kids2care Kinderthuiszorg. Op de zorglocatie is een huiselijke omgeving gecreëerd waarbij voor de kinderen geborgenheid, veiligheid, warmte en respect centraal staan. Uw kind is weer even echt kind en kan hier heerlijk ontspannen. Voor u als ouders de mogelijkheid om de dagelijks zorg voor uw kind even uit handen te geven, om zo te “ontzorgen”!

Kids2care biedt voor elke medische aandoening mogelijkheden voor dagopvang en verblijf. Zo kunnen wij kinderen opvangen met bijvoorbeeld Spina Bifida, een spierziekte, een auto-immuunziekte, kanker, nieraandoening, een aangeboren afwijking en tal van andere aandoeningen. De zorglocatie is ook geschikt voor kinderen die afhankelijk zijn van medische apparatuur, zoals (volledige) sondevoeding, 24 uurs beademingsafhankelijkheid of voor kinderen met een trachea canule, port-a-cath, stomazorg of andere medische apparatuur.

De locatie is volledig rolstoel begaanbaar. Kids2care Verpleegkundige Kindzorg biedt zo op een prachtige locatie passende zorg en opvangmogelijkheden.

Zoekt u zorg voor uw kind? Wij denken graag met u mee!

Zoekt u zorg voor uw kind? Wij denken graag met u mee!

Kids2care Kinderthuiszorg voor Verpleegkundige Kindzorg in Noord-Holland.