Alle berichten

Melissa -Kinderverpleegkundige in opleiding

Wat maakt mijn werk in de Kindzorg zo speciaal?

Ik ben sinds Oktober 2022 werkzaam bij kids2care.
Wat mijn werk zo mooi maakt is dat geen 1 dag het zelfde is, al wordt dat snel gedacht bij blokzorg. Geen 1 kind gedraagt zich elke dag het zelfde, kan de ene dag beter in zijn vel zitten als de andere. Een kind kan ziek zijn waardoor je thuis blijft en daar de zorg biedt die hij of zij nodig heeft. Elk kind is uniek.

Wat mijn werk ook zo mooi maakt is dat kinderen gewoon hun zelf kunnen en mogen zijn ondanks hun ziekte/aandoening/beperking. Ze kunnen naar de speeltuin, ze kunnen mee op schoolreis, ze kunnen naar school, naar de sportclub of zwemles, net zoals alle andere kinderen. Jij als Kindzorg verpleegkundige gaat met ze mee. Zorg kan tenslotte overal gegeven worden, als kinderen daardoor kinderen kunnen zijn.

Mijn einddoel was altijd in de Kindzorg werken, niet eerder gedaan omdat ik opeens ook ouder was van een ziek meisje. Ik weet vanuit mijn eigen privé leven hoe hard de klappen van de zweep kunnen zijn. Hoe mooi is het dat ik jaren later deze kans wel heb gekregen en mijn ervaring als moeder mee kan nemen bij de gezinnen waar ik nu kom.

Als Kindzorg verpleegkundige ben je bij de gezinnen waar je komt van onschatbare waarde, ouders kunnen mee draaien in de maatschappij, kinderen kunnen “gewoon” kind zijn, omdat jij er bent. Je bouwt een band op met de gezinnen waar je komt, ze vertrouwen hun kostbaarste bezit aan jou toe.

Bij Kids2care hoef je je niet te vervelen, je kan je zelf altijd blijven uitdagen. Als ik naar me zelf kijk heb ik me verdiept in de ziektebeelden van de kinderen, ik heb de ziektebeelden uitgewerkt, zodat ik weet wat een ziekte of aandoening inhoud. Ik ben nu met het opwerk traject bezig, waar sta ik nu en wat zijn mijn sterke maar ook groei punten, zodat ik nog beter kan worden in hetgeen wat ik doe. Ik ben in het voorjaar 2024 gestart met de kinderspecialisatie.

De kinderen hebben vaak een complexe zorgvraag, maar in mijn ogen zijn het gewoon kinderen maar met iets extra`s.

Klinkt niet vliegen, rennen, en geen stress hebben op een werkdag als muziek in je oren en ben je na het lezen van dit stukje enthousiast geworden:
Bel dan snel naar het kantoor van Kids2care waar de meiden die voor ons als team alles regelen je graag te woord willen staan ( 0223-641502)

Melissa -Kinderverpleegkundige in opleiding